Deschid acest blog in speranta ca va fi citit de cei ce lucreza, colaboreaza, cunosc oameni din mass-media, fundatii caritabile, organizatii guvernamentale si non-guvernamentale pentru a putea face un bine si pentru a promova acest apel disperat ,acest strigat de ajutor.

28 mar. 2008

Relaxarea

Marea problema a oamenilor ce consulta un psihiatru provine din "stress". Fie ca apare din frustrari, relatii tensionate etc stresul desemneaza intotdeauna o contractie. Termenul englezesc stress, asta si inseamna: strans, contractat, incoltit. Opusul stress-ului deci vine de la destindere, relaxare, armonie. Acestea produc dilatatare, deci opusul contractiei. La un nivel mai inalt fiinta nu isi doreste decat sa se desprinda de lucrurile de care depinde si care nu o lasa sa fie libera, caci ea va arata atasamente tocmai fata de acele lucruri de care ar trebui sa scape, suferinta venindu-i de la faptul ca atentia si energia sunt prizonierele lucrurilor de care ea este legata. Practic exista doua tipuri de fiinte: contractate si dilatate. Primul tip sunt prinsi in propriile lor probleme, iluzii, haluinatii, incepand de la stres pana la diverse grade de nebunie. Al doilea tip este omul liber, care nu este neconditionat, care accepta totul si se multumeste cu ceea ce are.

Starea de relaxare este in realitate starea naturala a fiintei umane. Cand nu esti natural nu poti fii relaxat. Acolo apare un efort, efortul de fii cineva, de a fii ceva. A fii tu insati nu implica nici un efort. Cand nu esti natural apar forme de stres iar fericirea nu isi poate face loc in mediul stresant si nici o fiinta stresata nu poate fii fericita, tocmai pentru ca fericirea implica o stare de dilatare. A fii natural este starea fireasca a omului, a nu fii deja implica efort. Acolo apare egoul. Acei oameni obosesc repede, ei uita sa se relaxeze. Cand esti relaxat de multe ori egoul dispare, cand esti relaxat poate sa apara fericirea.


Niciun comentariu: